

Nicosia Passuluna Rosso





Kolor / typ | czerwone |
Styl | półwytrawne |
Kraj | Włochy |
Zakrętka | Tak |
Korek | Nie |

Opis
Kraj, region: Włochy, Terre Siciliane IGT
Rodzaj: czerwone, delikatnie wytrawne
Szczepy: nero d’Avola, syrah,
Włochy, IGT Siciliane
Szczep: nero d'Avola, syrah
Czerwony hit jesiennej degustacji. Wino z lekko późnego zbioru – winogrona 2-3 tygodnie podsuszały się na krzakach, żeby skoncentrować smaki i aromaty. W nosie dżemowo –przyprawowe, w ustach przyjemne, z lekko słodkimi taninami. Wędliny, gulasze, grillowane mięso to coś co to wino lubi. Jednakże w dobrym towarzystwie Passulunie Rosso wystarczy deska serów i wędlin, żeby przyjemnie wspierać dyskusje przy stole.